Det er de forskellige typer hække

 

En hæk eller hæk er en værdifuld tilføjelse til din have. Hække giver en masse privatliv. Hækplanter dæmper lyden, hvilket er et toptræk i et boligområde. De blokerer for vinden og holder på varmen i din have. Med en hæk lægger du en flot grøn base i din have. Der findes forskellige typer hække og hækplanter.

den lave hæk
En lav hæk er fin at lave kasser i din have. Kendte hækkearter er Buxus og Taxus. Buksbom er en klassiker, men på grund af buxusmøl og kassesvamp er denne plante mindre populær.

Et stedsegrønt alternativ er japansk kristtorn (Ilex crenata). Denne plante forbliver også kompakt og kan holdes i form med to beskæringer om året.

Kardinalhatten er også stedsegrøn og lav. Der er snesevis af varianter af kardinalens hat. Såsom Euonymus japonica “Francien”. De nye blade på denne plante er hvide, hvilket giver en flot broget effekt.

Til sidst et tip om Taxus. Tag ikke Taxus-baccataen, men Taxus-mediet, som forbliver lavere. Sorten ‘Hillii’ bærer ingen røde bær og forbliver en stram grøn.

Stedsegrønne høje hække
En høj hæk er især fin til at dele din have op. Om vinteren er din have ikke så dyster, fordi denne hæk forbliver grøn. Også velegnet her i Taxus.

1. Laurbærhækken
Laurel er en af ​​de mest populære hækplanter og med god grund. Laurel vokser hurtigt og er nem at vedligeholde. Der er arter med grove blade og arter med mindre blade. Vær ved køb opmærksom på væksthastigheden og om planten er hårdfør.

2. Nåletræshækken
Nåletræshækken er tilbage med en hævn. Der er faktisk tre forskellige nåletræer: Thuja, Cypress og Taxus. Det er meget stærke grønne hækplanter, forudsat at jorden ikke er for våd. På grund af deres form vokser de også pænt i højden. De kombinerer også fint med andre hækplanter.

3. Holly og liguster
Kristtorn er oprindeligt en skovplante og kan derfor tåle meget skygge. Holly ‘Ilex Meserveae Heckenstar’ er en smuk hækkristtorn med mørke lilla grene. Planten kan modstå hård vind og hård frost.

Liguster er en stærk plante, der kan modstå det hollandske klima og storme. Ved hård frost mister den nogle gange nogle blade.

Løvfældende hække
Løvfældende hække er smukke i stramme, naturlige haver, hvor der også ønskes struktur om vinteren. Kendte arter er: Markahorn (Acer campestre), Snebær (Symphoricarpos albus) og Dværgmispel (Cotoneaster dilsianus).

1. Avnbøgshækken
Avnbøg (Carpinus betulus) er ikke i familie med bøgen, men med birken. Den kan tåle fugtig jord.

2. stikkende løvfældende hække
På landet er der tornede hække til at holde kvæget ude. Du kan sætte den samme art i hækken i din have for at holde uønskede gæster ude. Hagtorn, Sorttorn, Dogrose og Firethorn er stikkende arter, ligesom berberis.

Disse hække stopper hunde og katte, men er gode for naturen. De giver ly til fugle og gavnlige insekter. To bonusser er blomsterne om foråret og bærrene om efteråret.

3. Den blandede blomstrende hæk
Snebold (Viburnum tinus), Sommerfuglebusk (Buddleja davidii), kinesisk klokkeblomst (Forsythia) og Troldnød (Hamamelis) kan blandes til en fantastisk farverig hæk. Ulempen er, at denne hæk kræver mere plads og mere opmærksomhed på vedligeholdelse, fordi hver plante skal beskæres på et andet tidspunkt.

4. Beukhaag, et særligt tilfælde
Bøgehækken (Fagus sylvatica) er en ‘rigtig’ bøg, der er både en rødbladet og en grønbladet bøgehæk. Denne plante bærer altid blade! Kun om vinteren er det visne brune blad. Dette forbliver indtil de nye grønne blade dukker op i slutningen af ​​april. Dette er ikke en stedsegrøn, men en stedsegrøn hækplante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *