Bøgehæk

En Bøgehæk er fremragende som hækplante. Den er nem at vedligeholde, og bøgen beholder sine blade om vinteren. De kan blive brune, men du bevarer stadig dit privatliv.

Bøgehækken forveksles nogle gange med avnbøg (Carpinus Betulus). De ligner hinanden i navn, men de er ikke den samme plante. Der er nogle vigtige forskelle mellem de to.

En første stor forskel på de to er, at bøgehækken beholder sine blade om vinteren. Avnbøg vil næsten helt miste sine blade. En vigtig forskel for folk, der værdsætter privatlivets fred. Om sommeren er avnbøg tykkere i strukturen.

Der er også forskelle i udseende. Bøgehækkens blade har en blank og glat overflade, mens avnbøgens blade er ret kornede og mere ru.

Endelig vokser en bøgehæk godt på sandjord, mens en avnbøg vokser meget bedre på lerjord.

Typer af bøgehæk

Vælger du bøg som hækplante, kan du vælge mellem den grønne bøg og den røde bøg. Den grønne bøg er den mest almindelige hækplante, fordi den er billigere. Den røde bøg er derimod meget mere elegant på grund af sine smukke rødlilla farvede blade, og har ellers samme gode egenskaber som den grønne bøg.

Men fordi frøene fra den røde bøg er sværere at avle, er den røde bøg generelt to til tre gange dyrere end den grønne bøg. Hvis du planlægger at plante en lang hæk, kan denne prisforskel stige og påvirke dit valg mellem en grøn bøg og en rød bøg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *